پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 240471
اراده‌اي براي کنترل نهاده‌هاي دامي وجودندارد/خطرحذف گله‌هاي مولد
تاریخ انتشار : 1399/09/09 08:37:19
نمایش : 1512
قائم مقام نظام صنفي کشاورزي مشکل اصلي بازار نهاده‌هاي دامي را ناشي از سوءمديريت دانست و گفت: تمام مشکلات ناشي از اين است که دولت اراده کافي براي کنترل و نظارت بر توزيع نهاده‌ها ندارد.

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، موسي رهنمايي، قائم مقام نظام صنفي کشاورزي و منابع طبيعي کشور در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعيت نامناسب دامداران کشور گفت: توليدکنندگان به شدت نگران و معترض هستند که در سال جهش توليد، شرايط به گونه‌اي رقم خورده که توليد آنها در حال نابودي است و اين اتفاقات قطعاً واکنش‌هايي را به دنبال خواهد داشت.

وي با بيان اينکه يک دامداري با ۳۰۰ رأس دام مولد روزانه به ۴۵۰۰ کيلوگرم غله نياز دارد، افزود: متأسفانه موجودي اين دامداري در حال حاضر کمتر از ۱۰ هزار کيلوگرم است که تنها براي ۲ روز دام‌ها کافي است.

اين فعال بخش خصوصي اضافه کرد: ذرتي که بايد به قيمت کيلويي ۱,۷۰۰ تومان به دست دامدار برسد با قيمت ۴,۶۰۰ تومان توزيع مي‌شود که دامدار توان خريد به اين قيمت را ندارد.

رهنمايي مشکل اصلي بازار نهاده‌هاي دامي را ناشي از سو مديريت خود دولت دانست و افزود: رديابي چندين محموله بزرگ کار دشواري نيست که دولت نتواند اين کار را انجام دهد. تمام اين مسائل بخاطر اين است که مجموعه دولت اراده کافي براي کنترل و نظارت در توزيع اين نهاده‌ها را ندارد.

وي با بيان اينکه بخشي از نهاده‌هاي وارداتي با ارز ۴۲۰۰ توماني درگير فساد اقتصادي و رانت شده و از گردونه توزيع خارج مي‌شوند، افزود: شنيده‌ها حاکي از اين است که بخشي از نهاده‌ها نيز توسط خود دولت وارد بازار سياه مي‌شود.

عده‌اي آگاهانه به کشور خيانت مي‌کنند و قصد نابودي توليد داخل را دارند

رهنمايي با اشاره به اينکه با ادامه اين روند توليد خود به خود متوقف خواهد شد، گفت: متأسفانه به دليل عدم تأمين نهاده‌هاي دامي، گله‌هاي مولد در حال حذف شدن هستند که اين خسارت را هيچ چيزي نمي‌تواند جبران کند و معتقدم کساني که باعث اخلال در سيستم تأمين و توزيع نهاده‌هاي شده‌اند، خيانت بزرگي به کشور کرده‌اند.

وي با بيان اينکه در شرايطي قرار داريم که نيازمند ورود شخص رهبر انقلاب به موضوع و حل آن هستيم، افزود: عده‌اي عمداً قصد نابودي توليد داخل را دارند.

رهنمايي در بخش ديگري از سخنان خود درباره اينکه دامداران با نبود غله چه چيزي را در جيره غذايي دام جايگزين مي‌کنند، گفت: بخشي از جيره دام غله و بخشي از آن مواد خشبي و علوفه است که دامداران به حد کافي مواد خشبي و علوفه تهيه کرده‌اند که به دام‌ها مي‌دهند.

وي درباره اينکه حذف غله از جيره غذايي دام چه تأثيري بر سلامت دام و کيفيت محصول توليدي آن دارد، گفت: مصرف غله هم در ميزان توليد شيرخام و هم در ميزان چربي و پروتئين آن تأثير گذار است. ضمن اينکه گاو ماده تنها دو ماه از سال را آبستن نيست و حذف غله در بارداري مجدد دام تأثيرگذار است و باعث مي‌شود که دام به کشتارگاه فرستاده شود چرا که نگه داشتن آن با اين شرايط براي دامدار صرفه اقتصادي ندارد.

رهنمايي به افزايش قيمت علوفه نيز اشاره کرد و افزود: در حال حاضر اگر گاوي کمتر از ۲۵ ليتر شير بدهد به کشتارگاه فرستاده مي‌شود چرا که هزينه‌ها توليد جبران نمي‌شود.

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html